met zijn allen in de tuin

De Groene Oase is een gemeenschappelijke tuin in Charlois.

 
 Wij vinden het belangrijk dat iedereen groen in de buurt heeft. Groen verbindt mensen. Op de tuin is iedereen gelijk.

Daarom zijn we een laagdrempelige tuin. Iedereen uit Charlois kan bij ons tuinieren. We verhuren stukjes grond om groenten, kruiden of bloemen te kweken. Je kunt ook bij ons tuinieren als vrijwilliger op de gemeenschappelijke tuin.

Naast het groen op de tuin willen we graag zorgen voor een zo groen en gezellig mogelijk Charlois. Daarom werken we samen met veel partners in de wijk. Scholen, stichtingen en verenigingen kunnen bij ons terecht om te tuinieren of voor groenlessen.
Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs bij De Groene Oase. Je vindt ons aan de Carnissedreef 282, 3084 NN Rotterdam.

Tuinman

Onze tuinman Harmen Sliep is sinds mei 2020 aan het werk in onze mooie tuin, gemiddeld 2,5 dagen per week.

Hij ondersteunt de moestuinders, begeleidt de vrijwilligers op de gemeenschappelijke tuin en maakt ieder jaar het tuinplan. Hij zaait en plant uit, verzorgt en vertroetelt de groenten, kruiden en bloemen. En er valt heel wat te oogsten!

Dankzij hem hebben we een aantal thematuinen met soepgroenten, bloemen en medicinale planten.
Hij heeft veel contacten met andere groene projecten in Rotterdam en zit veel leuke ideeën voor nieuwe groene activiteiten.

Hij kan altijd helpende handen gebruiken bij zijn werkzaamheden, in de tuin of bij het bewerken van de producten die we oogsten. Dus er is altijd wel een klusje dat bij jou past!