Onze tuinman Harmen Sliep is sinds mei 2020 aan het werk in onze mooie tuin, gemiddeld 2,5 dagen per week.

Hij ondersteunt de moestuinders, begeleidt de vrijwilligers op de gemeenschappelijke tuin en maakt ieder jaar het tuinplan. Hij zaait en plant uit, verzorgt en vertroetelt de groenten, kruiden en bloemen. En er valt heel wat te oogsten!

Dankzij hem hebben we een aantal thematuinen met soepgroenten, bloemen en medicinale planten.
Hij heeft veel contacten met andere groene projecten in Rotterdam en zit veel leuke ideeën voor nieuwe groene activiteiten.

Hij kan altijd helpende handen gebruiken bij zijn werkzaamheden, in de tuin of bij het bewerken van de producten die we oogsten. Dus er is altijd wel een klusje dat bij jou past!

Wat valt er nog te zaaien in juni?

Zaaien onder glas in juni

Heb je het mooie verhaal gelezen over de kardoen in de tuin? Kardoen is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De plant werd al vanaf de vierde eeuw v.Chr. door de Romeinen en de Griekengegeten. In Zuid-Europa wordt de plant vandaag de dag nog steeds veel gegeten. De kardoen is in veel landen verwilderd en vormt dan een lastig onkruid. Hij komt verwilderd voor op de Argentijnse pampa‘s, in Californië en Australië, waar hij door zijn aanpassing aan het droge klimaat goed gedijt. (Bron Wikipedia)

Ans Lemmen: “ Ja in de Groene Oase staan veel planten met een verhaal.
Deze planten zijn niet gezaaid, het zijn nakomelingen van de Kardoen uit de Carnissetuin. Toen we uit de carnissetuin moesten verhuizen heb ik een kardoen uitgegraven, samen met vrijwilliger René heb ik due naar Biotuin Charlois gebracht.
Daar hebben ze drie jaar gestaan. En vorig jaar heb ik er enkele terug gehaald. Ze doen het erg goed in de groene oase.
Van de kardoen eet je de bladnerf en niet het bloemhoofd zoals bij de artisjok.
De paarse meeldraden kunnen gebruikt worden om plantaardig stremsel te maken.”