Ingrediƫnten

1 kilo Patisson, 250 gram lamsvlees, citroensap, 2 eetl. olie, 25 gram boter, 1 ui, 2 vleestomaten, 1 teentje knoflook, peper, zout, 2? dl. bouillon, 4 aardappelen, tomatenketchup.

Voorbereiding

Patisson schillen en in blokjes snijden. Ui snipperen. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Knoflookteentje ontvliezen. Aardappelen schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Het vlees inwrijven met citroensap en een half uur in laten trekken. Daarna in dobbelsteentjes snijden.
Mooi bruin bakken in een mengsel van boter en olie. Ui toevoegen en even mee laten bakken.
Doe er nu de tomatenblokjes en de uitgeknepen knoflook bij met de bouillon, wat zout en peper en laat alles vervolgens ca. ’n uurtje op een zacht pitje sudderen.
De blokjes aardappel met de blokjes patisson toevoegen en het geheel nog eens 20 minuten laten koken.
Maak het gerecht af met wat tomatenketchup.