Soep van Patisson

Ingrediënten

2 bouillontabletten, 1.2 l. water, 1 stuk patisson, 200 gr. spliterwten, 100 gr. zilvervliesrijst (gekookt), 1 ui, 2 teentjes knoflook, ½ eetl. kerriepoeder, zout, peper.

Bereidingswijze

Was de spliterwten goed en kook ze gaar. In de hogedrukpan bedraagt de kooktijd circa 25 minuten, in een gewone pan 45 minuten. Voeg na driekwart van de kooktijd de in stukjes gesneden patisson toe.

Pel en snipper de ui en bak ui en knoflook samen in een pan met anti-aanbaklaag glazig.
Voeg de in blokjes gesneden patisson toe samen met de spliterwten. Breng aan de kook en kook ongeveer 3 kwartier totdat de spliterwten gaar zijn.

Pureer de soep en breng deze op smaak met de bouillonblokjes en eventueel nog wat peper en zout. Voeg eventueel voor het opdienen nog een beetje gekookte rijst toe.