Vandaag is het 21 juni
Zomer!

Heel langzaam begint alles op te starten, u heeft nog niet veel informatie van ons ontvangen. Maar achter de schermen wordt er keihard gewerkt. Deze nieuwsbrief is even een testnieuwsbrief, en omdat het vandaag 21 juni is wilde we deze toch vandaag aan u toezenden.

Onze tuinvrouw Coby en een aantal bestuursleden hebben allerlei mooie planten aangeplant. Heeft u daar al iets van meegekregen? Dit is de eerste vernieuwde nieuwsbrief, we hebben net onze eerste workshop achter de rug en de website wordt steeds meer ingevuld. Hou de website in de gaten 

LET OP
Tuingereedschap na gebruik even schoonmaken en netjes terugleggen. Houd je tuintjenetjes, onkruidvrij, ook rondom je tuintje en hou de paden vrij, zo houden we een nette tuin.Verder we pakken niet van iemands anders tuintje, dus ook niet als de groente van je buurman/vrouw groener is dan bij jou.
Dit is de roodschildkever ( foto gemaakt door Esther Dorlandt). De roodschildkever is een bladluiseter. Een teveel aan bladluizen = een tekort aan bladluiseters. Beter voorkomen dan genezen. En ja, bladluizen voorkomen is mogelijk en het is zelfs niet eens moeilijk: Maak je tuin interessant voor bladluiseters. Een bladluizenplaag betekent immers dat je een tekort hebt aan bladluiseters: lieveheersbeestjes, zweefvliegen, oorwurmen, gaasvliegen, schildkevers, sluipwespen en verschillende vogelsoorten. Deze beestjes zijn je helpers van dienst. Ze worden liefst betaald in natura: kost (bladluis) en inwoon.

Lekker even zitten of picknicken in de tuin

  • Ja, er komt een leuk zitbankje in de tuin
  • Ja, er komt ene leuke picknicktafel ook
  • op het gras bij de fruitboompjes is het ook goed om te zitten
  • of lekker tussen de bloemen op het plukveldje

Hou de site in de gaten voor meer nieuws of kom zelf langs op de tuin.

Tuinvrouw Coby heeft nog meer nieuws lees het online