Corona – we kunnen er niet omheen

Het is stil op de tuin….

Het zal u niet ontgaan zijn. We zijn gesloten. en dat was geen makkelijke beslissing. Het heeft echt wat woorden en tranen gekost. We hebben veel oudere tuinders en kwetsbare groepen die op de tuin komen. En daarom achtte het bestuur het verstandig om niet open te zijn. U kunt daar boos om zijn of verontwaardigd. Maar gezien de snelle ontwikkelingen leek het ons wijs deze keus nu te maken. Na 6 april zullen we het heroverwegen. Dan zal in eerste instantie de tuin alleen open gaan voor de tuinders alleen waarschijnlijk.

Wat kun je wel doen?

Wat je wel kan doen alvast thuis is plantjes opkweken in potten. Bijvoorbeeld tomaten of bloemen (zoals Afrikaantjes). Of kweek je eigen kiemgroenten in een bakje met keukenpapier. Lekker gezond en bomvol vitamines! Erwten of sugar snaps kun je ook al zelf opkweken. Alleen de kans dat ze 6 april niet al heel groot zijn…. Dan moet je ze thuis even in een grotere pot zetten. Sla kun je wel heel goed ook verder kweken in de vensterbank.

Gezond

We lezen veel angstaanjagende verhalen over het virus. Maar opvallend is dat zelfs in gewone ziekenhuizen geëxperimenteerd word met vitamine C. Gezond eten, veel groente en vitamine D versterken je weerstand.  Welke bladgroente zijn zeer geslaagd om op te kweken voor je smoothie? Denk aan de gewone boerenkool (ook goed te eten als kiemgroente). Of snijbiet! Neem nu de tijd om zelf studie te doen naar welke groente jij op je tuintje wilt zetten. Maak een mooi plantschema.
Slaap goed, neem je rust. Laat je niet gek maken, blijf goed op afstand van andere mensen. En we hopen iedereen weer in volle gezondheid gauw te ontmoeten! Jullie horen gauw van ons! Nog een speciale noot voor onze vrijwilligers, bedankt voor jullie liefdevolle inzet. We kunnen van hogerhand helaas geen activiteiten ontplooien die we normaal wel doen. Hopelijk komt daar ook weer snel verandering in. We begrijpen jullie teleurstelling.