Blijf zoveel mogelijk thuis

Hoe vaak heb je dat gelezen?

Dit bericht is alleen voor betrokkenen van de Groene Oase. Helaas blijft de tuin gesloten voor publiek. En gesloten voor recreatie.

 

Beste tuinders,

De tuin is enige tijd gesloten geweest, na informatie bij diverse instanties willen we u toch in de gelegenheid stellen om in de tuin te werken. Zoals u hierboven kunt lezen is en blijft het uitgangspunt blijf thuis en kom alleen om de nodige werkzaamheden te verrichten. Hieronder vind u het protocol waaraan u zich dient te houden.

Zaterdag 11 April om 12.00 uur  gaat de tuin beperkt open, zodat u de tuin onkruidvrij kunt maken en zaailingen uit kunt zetten. Er worden geen bezoekers toegelaten, dus de poort blijft dicht. We vragen u ook om de poort achter u op slot te doen zodat er behalve tuinders en vrijwilligers geen mensen in de tuin kunnen komen.

De tuin is alleen open voor onderhoud van je eigen tuintje of onderhoud van het gemeenschappelijk gedeelte. Niet om te recreëren

Tip: Verwijder eerst het onkruid en maak de grond los. Zaai en plant niet te vroeg, het is pas april is, als je geduld hebt tot 15 mei dan is de kans op nachtvorst nihil de grond warmer en de planten zullen sneller en beter groeien.

Let op:

De tuin is nog niet vrij toegankelijk, er zullen regelmatig mensen van de tuincommissie aanwezig zijn om toezicht te houden op het naleven van de voorschriften die we in verband met het coronavirus in acht moeten nemen.

Maar we vragen ook van de tuinders om elkaar te wijzen op het naleven van de voorschriften. Alleen als we allen de regels naleven kunnen we veilig in de tuin blijven werken.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met:

Ans : 06 4939 8716.

 

 

Verder zijn onderstaande regels van toepassing

Regels bij openstelling van de tuin:

Zorg voor je eigen veiligheid en voor die van anderen!

 

  • Kom niet naar de tuin als je ziek bent, koorts hebt of moet hoesten;
  • Hou 1.50 meter afstand van elkaar;
  • Was je handen voor en na het tuinieren en ook als je weer thuis bent;
  • Als je toch een keer moet hoesten of niezen, doe dit dan in je elleboog;
  • Er mogen niet meer dan 6 mensen tegelijk op de tuin zijn;
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen gereedschap of draag handschoenen bij gebruik van het gereedschap uit de schuur;
  • Maak het gereedschap goed schoon als je klaar bent met tuinieren;
  • Ga na waar mogelijk bronnen van besmetting zijn, zoals deurklinken, kranen e.d. Maak deze na gebruik schoon.

Tuinhuis:

Het tuinhuis blijft gesloten voor tuinders.

Er wordt geen koffie, thee of iets anders geschonken. Zelf een flesje drinken meenemen voor eigen gebruik kan natuurlijk wel.

 

Toilet

Gebruik het toilet liever niet. Als je het toch gebruikt, maak het dan direct schoon. Er is schoonmaakmateriaal in het toilet aanwezig.

Let goed op elkaar en gedraag je verantwoordelijk.

Als we ons aan deze regels houden en attent zijn, elkaar waarschuwen dan kunnen we veilig de tuin in orde maken voor een nieuw seizoen.

We hopen dat u allen in goede gezondheid bent en zult blijven en we wensen u veel tuinplezier.

Namens het bestuur,

Ans Lemmen.